Spanje z dojenčkom – 3 največje skrbi slovenskih staršev

Rumina.si spanje z dojenčkom

Na osnovi izkušenj in vprašanj mladih staršev, povezanih s spanjem in uspavanjem dojenčkov in malčkov, lahko izluščimo tri njihove največje skrbi:

1.) da bodo otroka razvadili, če ga bodo vzeli k sebi v posteljo. Zadovoljevanje otrokove potrebe po varnosti in bližini ni razvajanje. Razvajanje pomeni, da namesto otroka delamo nekaj, česar je sposoben sam (http://www.rumina.si/bo-moj-otrok-razvajen/).

2.) da bo otrok v njihovi postelji negativno vplival na partnerstvo. Medsebojni odnosi v družini ponoči samo odslikavajo odnose, ki prevladujejo podnevi. Če partnerstvo ni najbolj trdno, pač ni trdno in je povsem vseeno, kje spi otrok. Četudi bi dali otroka spat v drug prostor ali posteljo, to ne bo rešilo težav v partnerstvu (http://www.rumina.si/kako-skupno-spanje-vpliva-na-odnos-s-partnerjem/).

3.) da otrok ne bo postal samostojen. Normalno je, da otrok potrebe preraste, ko je za to pripravljen (http://www.rumina.si/ali-skupno-spanje-otroka-ovira-pri-tem-da-postane-neodvisen/).

V znanju je moč – opremljeni z znanjem se lažje soočimo s skrbmi in bolj suvereno sprejemamo odločitve, pisane na kožo našim družinam in trenutnim potrebam vseh družinskih članov.

Morda bi vas zanimalo tudi:

Kako skupno spanje vpliva na otroka
Kako skupno spanje vpliva na odnos s partnerjem
Ali otroka lahko naučimo zaspati
Spanje v družinski postelji
Utrujen, vendar buden
Kako naj se naspim – 15 preizkušenih nasvetov

Fotografija: Andreas Wohlfahrt, Pexels

Naročanje na individualno svetovanje

Se želite naročiti na individualno svetovanje in pogovor z menoj? Z veseljem si vzamem čas samo za vas! 

Scroll to Top
Skip to content