O MENI

 

Pomagam mamicam, ki ┼żelijo dojiti in skrbeti za svoje otroke tako, da bodo ostali telesno in du┼íevno zdravi ter razvili potenciale, s katerimi so se rodili. Verjamem, da materinstvo z dojenjem, odzivno star┼íevstvo in bli┼żina pomagajo stkati neprecenljivo vez z otrokom za vse ┼żivljenje.

Kot 

 • svetovalka za dojenje pri La Leche League (od 2006) in┬áIBCLC (od 2011)
 • dula, certificirana pri DONA International in┬áDoulas in Austria┬á(od 2017)
 • svetovalka za no┼íenje dojen─Źkov, certificirana pri Deutsche Trageschule┬á(od 2019) in
 • mama treh dojenih otrok
  vas z edinstveno kombinacijo znanja in izkušenj ter
 • poglobljenim razumevanjem poroda, dojenja ter potreb dojen─Źkov in star┼íev
 • svojimi tremi zelo razli─Źnimi porodnimi zgodbami ter desetletjem lastnih izku┼íenj z dojenjem
  z veseljem pospremim od nose─Źnosti do konca dojenja in vam nudim:
 • celostne priprave na porod
 • pomo─Ź pri dojenju, npr. te┼żavah s pristavljanjem, bole─Źem dojenju, premalo mleka, dodajanju, zavra─Źanju dojenja, ─Źrpanju, odstavljanju itd.
 • informacije o uvajanju goste hrane ter spanju in uspavanju dojen─Źka,
  vas┬ánau─Źim, kako
 • udobno in varno nositi dojen─Źka v┬á ┬áizbrani nosilki
 • masirati dojen─Źka┬áin
 • organiziram brezpla─Źna sre─Źanja za mamice z dojen─Źki.

 

Moja najve─Źja prednost je resni─Źno razumevanje potreb dojen─Źkov, mamic oz. star┼íev. Zavedam se, kak┼ína sprememba je ┼żivljenje z novorojen─Źkom. Kako hudo je, ko si ┼żeli┼í dojiti, pa ne gre. Kako je biti neprespana. Kako je okrevati po te┼żkem porodu. In kak┼ína stiska je, ko se znajde┼í v poplavi nasprotujo─Źih si nasvetov. Vse to sem izkusila tudi sama.

Vam ni treba. S pravo podporo je pot materinstva lahko brezskrbnej┼ía in prijetna ┼że od prvega trenutka dalje.

Vabljeni na spletna predavanja in te─Źaje ter brezpla─Źna sre─Źanja, lahko pa┬árezervirate posvet ali mi pi┼íete. ┬á

VE─î O MOJI POTI

 

Svojo poklicno pot sem pri─Źela kot strokovna prevajalka in v svojem delu zelo u┼żivala ÔÇô dokler se mi ni ┼żivljenje postavilo na glavo, ko sem leta 2003 postala mama.

Moji prvi meseci materinstva so bili bole─Źi, polni kaosa, skrbi, pomanjkanja spanja, te┼żav z dojenjem ipd. Danes vem, da bi si s pravimi informacijami in pravo─Źasno pravo pomo─Źjo lahko prihranila marsikatero bridko izku┼ínjo. Vendarle me je vse to prekalilo in mi spremenilo ne le poklicno pot, temve─Ź celo ┼żivljenje.

Hvale┼żna sem, da sem doslej lahko pomagala ┼że na stotinam mamic in njihovih dru┼żin. V ─Źast mi je, da u┼żivam zaupanje ┼ítevilnih mamic, kolegic svetovalk za dojenje, zdravstvenih in drugih strokovnjakov, s katerimi sodelujem.

Novo znanje in izku┼ínje si nabiram predvsem v tujini, ob─Źasno ┼íe vedno rada prevajam, pi┼íem ─Źlanke o dojenju in drugih temah, ki zanimajo star┼íe, organiziram dogodke in raziskujem. O dojenju predavam strokovni javnosti doma in v tujini, med drugim sem predavala leta 2015 na mednarodni konferenci CERPs International v Italiji, 2016 na mednarodni konferenci ELACTA v Gr─Źiji, 2017 na mednarodni spletni konferenci pri iLactation, 2018 v Litvi, doma pa predajam znanje bodo─Źim svetovalkam za dojenje IBCLC v okviru 100-urnega te─Źaja iz laktacije┬áin na drugih izobra┼żevanjih.

Leta 2016 sem prevedla in izdala slovenski prevod mednarodne uspe┼ínice dr. Jamesa McKenne Spanje z dojen─Źkom: nepogre┼íljivega vodnika za vse, ki bi se radi naspali in dobro poskrbeli za otroka.

2019 so se mi uresni─Źile sanje in sem v sodelovanju z Elacto na Bledu organizirala uspe┼íno mednarodno konferenco o dojenju CERPs International z udele┼żenci iz 15 dr┼żav.

Od 2019 s svojo ekipo sodelujem v mednarodnem projektu Erasmus Parenting+.

2020 sem bila izvoljena v upravni odbor zveze evropskih svetovalk za dojenje ELACTA.

┼Żelim ┼żiveti v svetu, kjer je dojenje sprejeto kot dru┼żbena norma ter so nose─Źnice, porodnice in doje─Źe matere dele┼żne spo┼ítovanja, ustrezne strokovne in ─Źustvene podpore ÔÇô ker jim to pripada. Vem, da s svojim delom pomagam spreminjati svet na bolje in v tem u┼żivam.

OD KOD RUMINA?

 

Rumina, znana tudi kot Diva Rumina, je bila rimska boginja, zavetnica doje─Źih mater. V njenem templju blizu fige ob vzno┼żju Palatina, kjer je Romula in Rema vzgojila volkulja, so namesto vina ┼żrtvovali mleko. Leta 58 je drevo pri─Źelo umirati, kar so si razlagali kot slabo znamenje.