Po Alenkinem navdihu pripravila in spekla: Nives Danchulovicc.
Sestavine:
1 skodelica + 2 dodatni žlici kokosove moke
1 skodelica ovsenih kosmičev (zmletih)
37 g kakavovih zrn (zmletih)
1/4 skodelice kokosovega sladkorja
1 žlička cimeta
1 žlička vanilije
1 žlička ingverja v prahu
1 žlička sode bikarbone
3 žlice zmletih lešnikov
1/2 skodelice posušenih brusnic
3 žlice ruma
1/2 skodelice kokosovega masla (lahko tudi katerega drugega masla ali margarine)
10 g zmletega lana
pribl. 1/4 skodelice vode (+ žlica več, če je pregosto)
Vse skupaj zmešamo in z veliko žlico napravimo kupčke na peki papir.
Pečemo na 170 stopinjah pribl. 15 minut.
Naj vam teknejo ob čaju ali kavi!