Ponarejene nosilke

Rumina.si nošenje dojenčka

Ceneni ponaredki nosilk so v resnici zgolj proč vržen denar!

Številne mamice kupijo ponaredke nosilk – v dobri veri, da so za bistveno nižjo ceno dobile nosilko, ki je skoraj enaka originalu. Pa je to res? Žal so denar vrgle proč – za nekaj evrov več bi namreč lahko kupile trpežen, kakovosten trak ali nosilko, ki bi jim dobro in dolgo služila in v kateri bi lahko udobno, varno in pravilno nosile svojega otročička.

Kot vedno je hudič v detajlih …

Pri elastičnih trakovih je običajno problematičen že sam material. Ponaredki so iz nekakovostnega, za namen nošenja neprimernega materiala, ki je bodisi preveč bodisi premalo raztegljiv, pogosto tudi drsi, zato je otroka nemogoče pravilno namestiti. Pri ponaredkih se otroci pogosto ne »usedejo« pravilno ali pa zlezejo na eno stran.

Isto velja za ponaredke mehkih strukturiranih nosilk. Tkanina je manj kompaktna, tanjša, se hitreje obrabi ali celo strga. Zapirači oz. zaponke so praviloma brez varnostnih mehanizmov, ki preprečujejo nenamerno odpenjanje. V ponaredkih nošenje ni manj udobno le za starše, temveč tudi otroke – nogice pogosto niso dobro podprte oz. sploh niso podprte (podobno kot pri kengurujčkih teža pritiska na medenico in ni lepo porazdeljena tudi na nogice). Nemalokrat tudi glavica ni zstrezno podprta, saj je med nosilko in otrokovo glavico reža.

Nošenje v ponaredku je zato neudobno in težje!

Originalne nosilke, primerne za posameznega otroka, so kompaktne, se bolj prilegajo otroku, ki potem nikamor ne »leze«. Medtem ko se pri originalnih mehkih strukturiranih nosilkah naramnice enostavno spuščajo spredaj, je pri ponaredkih običajno ravno obratno – mamica mora biti zelo gibčna, da popusti naramnice.

V dobro nosilko in pravilno nošenje je vredno investirati!

Če uporabnost in ceno otroških vozičkov primerjamo z uporabnostjo in ceno nosilk (s posvetom s svetovalko za nošenje vred), je razlika zagotovo občutna. Danes v Sloveniji v okviru Trageschule deluje veliko izkušenih svetovalk za nošenje in investicija v posvet ter nabavo dobre nosilke se zanesljivo povrne, saj vam glede na vaše potrebe in želje v živo pomagajo izbrati in vam pokažejo, kako pravilno uporabljati najustreznejšo nosilko za vas in vašega otročička.

Naročanje na individualno svetovanje

Se želite naročiti na individualno svetovanje in pogovor z menoj? Z veseljem si vzamem čas samo za vas! 

Scroll to Top
Skip to content